DITEC SVERIGE
Skip to main content

Miljöpolicy

STRATEGIER FÖR VÅRT MILJÖARBETE

Vi arbetar aktivt för en renare verksamhet med minimal miljöpåverkan. Bilvård är en bransch som kan ge en negativ miljöpåverkan om verksamheten inte sköts på rätt sätt. Vi inom Ditec® har därför tagit fram ett antal gemensamma mål och riktlinjer för att vi alla ska vara snälla mot miljön.

LAGSTIFTNING
Ditec® följer de lagar och riktlinjer som gäller miljöfrågor för vår bransch. Det gäller arbetssätt såväl som att använda miljövänliga produkter som uppfyller alla bestämmelser.

MINSKAD MILJÖPÅVERKAN
Ditec® använder inte starkare produkter än vad som krävs för att uppnå ett fullgott resultat. Vi använder i första hand produkter som är fullt biologiskt nedbrytbara och andra endast om specifikt behov förekommer. Överdoseringar undviks genom rätt dosering av produkterna. Vi kräver att våra leverantörer är långt framme när det gäller miljöanpassning av sina produkter. Svanenmärkning och godkännande av till exempel Kemikaliesvepet säkerställer detta.

UTBILDAD PERSONAL
Varje Ditec Center ansvarar för att den egna personalen har kemikaliekännedom och är uppdaterad på gällande miljölagstiftning och riktlinjer. En miljöpärm med säkerhetsdatablad och arbetsmiljöverkets riktlinjer ska finnas tillgängligt och alla i personalen ska veta var den finns.

RENA UTSLÄPP
Ditec® ska verka för att vårt spillvatten från biltvätten är rent genom att använda tillgänglig teknik. Oljeavskiljare är ett minimumkrav. Den ska tömmas och ett överfyllnadslarm ska vara monterat. Vattenåtervinning och eget reningsverk av spillvattnet rekommenderas om antalet biltvättar är omfattande.

CERTIFIERING 
På sikt bör alla Ditec® Center sträva efter att genomgå miljöcertifiering eller diplomering för att säkerställa ett djupgående miljöengagemang.

Lackkorrigering

Utökad lackvårdsprocess för hela bilen med syfte att höja och återställa lackens grundkondition där vi med anpassade metoder och produkter kan åtgärda eller förbättra olika typer av repor, oxid, kalkfläckar, frätskador och andra mindre defekter.

Läs mer

Polering & vaxning

Polering och vaxning är en traditionell behandling inom bilvård, hos oss utförd med moderna produkter och metoder för ett långvarigt och skinande resultat. Behandlingen rengör, fräschar upp och ger ett gott grundskydd för lackerade ytor mot smuts, salt och beläggningar.

Läs mer

Bilvårdspaket

3 st bilvårdspaket för att göra det lättare, effektivare och billigare för dig som behöver att hela bilen får en konditionshöjare.

Läs mer

Ditec® Strålkastarrenovering

Från: 1.495 :-

Genom rengöring, slipning och polering kan vi avlägsna oxid, repor och beläggningar och ge dina plaststrålkastare nytt liv. Vi applicerar till sist en särskild skyddsbehandling för ett långvarigt resultat.

Läs mer

Ditec® Fälgbehandling

Från: 995 :-

Fälgbehandlingen ger fälgen en smuts- och vattenavvisande yta med god hållbarhet.

Läs mer

Ditec® Skinnbehandling

Från: 995 :-

ÖKAD MOTSTÅNDSKRAFT MED DITEC® SKINNBEHANDLING Skinn är ett vackert och tåligt material, men behöver omvårdnad för att behålla sina goda egenskaper. Utan regelbundet underhåll torkar skinnet långsamt ut, börjar spricka och kan få tråkiga fettfläckar. Unna din skinnklädsel en årlig behandling, så håller den sig fin länge. Interiörbehandlingarna ger interiören en smuts- och vattenavvisande yta […]

Läs mer

Ditec® Textilbehandling

Från: 995 :-

Impregneringen mättar fibrerna i textilierna så de inte längre kan suga åt sig annan vätska.

Läs mer

Ditec® Glasbehandling

Från: 795 :-

Gör så att rutan blir hydrofobisk och smutsavvisande och ger en mycket bättre sikt vid körning i regn och mörker.

Läs mer

Ditec® Premiumpaket

Från: 2.745 :-

Vårt premiumpaket är en samling av våra behandlingar för bilens interiör, glas och fälgar.

Läs mer

Ditec® Original

Från: 5.495

Vår klassiska mest beprövade lackkonservering som än idag är en av de mest sålda behandlingarna på marknaden. Den gör bilen lättare att tvätta och försvårar för smuts att fästa.

Läs mer